Het zal je maar gebeuren: je zit lekker op de fiets en opeens vliegt je smartphone uit je broekzak! Enorm zonde, want de nieuwste smartphones kunnen vaak niet tegen een stootje. En dus heb je een enorme barst in je scherm, terwijl je er net aan zat te denken om een hoesje te kopen. Balen! 

Juist hierom zijn Smartphonehoesjes super handig, want ze zorgen ervoor dat bij een dergelijke gebeurtenis je niet gelijk afscheid hoeft te nemen van je fonkelende, hippe toestel. Uiteraard verschilt het per hoesje wat het precies aankan, maar de meeste zijn gemaakt met enige schokdemping, en als je écht wilt kun je ook hoesjes vinden voor de extremere vormen van schokdempen. 

Maar waar moet je op letten bij het kopen van smartphonehoesjes?

Smartphonehoesje materiaal

Allereerst is het handig om te letten op het materiaal waarvan het hoesje gemaakt is. Leer en steviger plastic zijn bijvoorbeeld goed in schokdemping, maar glas en dunner plastic daarentegen weer een stuk minder. Leer kan echter de prijs flink omhoog gooien, maar ziet er vaak wel stijlvol uit. 

Het juiste hoesje voor het juiste toetsel

Voor veel toestellen zijn meerdere hoesjes beschikbaar, maar veel toestellen zijn onderdeel van een bepaalde serie met toestellen die nét in hoogte of breedte van elkaar verschillen. Check dan altijd eerst of je wel het hoesje voor het juiste toestel hebt uitgekozen, zodat je niet van een koude kermis thuiskomt. Dit staat vaak aangegeven bij de verschillende online shops of op de verpakking van het smartphonehoesje. 

Officiele of onofficiele hoesjes

Grote merken als Samsung en Apple zorgen er altijd voor dat ze officiele hoesjes voor hun nieuwste smartphones hebben. Hierbij kun je altijd verwachten dat de kwaliteit goed is, maar dat de prijs hier ook naar is. Onofficiele hoesjes zijn vaak wat goedkoper, maar springen er wel meer uit gezien de officiele hoesjes vaak wat behoudender zijn in hun ontwerp. Verwacht dan ook niet dat Apple komt met een leuk officieel kattenhoesje bijvoorbeeld.